Image

Winkler Ferenc

Üzletember, nyugdíjas

1953-ban Balatonalmádiban született. Iskolai tanulmányait Veszprémben és Budapesten végezte. A rendszerváltásig az IPV munkatársa, különböző vezetői beosztásokban.

1991-ben - testvéreivel - megalapítja a Gravoform Kft-t, amely a vizuális kommunikáció tervezői és gyártói piacának ismert cégévé növi ki magát. Azzal a közösséggel érdemelte ki a Nemzeti Minőségdíjat, ott kaptak Nemzeti Innovációs Nagydíjat, velük lett többször az Év Kisvállalkozása díj birtokosa, de jólesően büszke az Üzleti Etikai Díjára is.

A céget, annak értékesítéséig vezeti, majd 2010-ben korkedvezménnyel nyugdíjba vonul. Azóta önkéntesként, tanácsaival segíti kezdő és nehézségekkel küzdő fiatal vállalkozások talpon maradását.

Lelkes iskolaépítő. Barátaival hozták létre a Veszprémi Alapítványi Iskolát, segítője volt a Lauder Iskola első évtizedeinek. Rajongója és támogatója a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítványi iskolának.

A napokban jegyezték be új alapítványukat, amelyet a Veszprém megyei hátrányos helyzetű fiatalok boldogulásának segítésére alapítottak.

Image