Image

Bartók János

Mérnök, biztosítási szakember

Eredeti diplomáját a Gödöllői Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán szerezte 1992-ben, amely első munkahelye is volt. Az AEGON csoport vezető utánpótlást képző programjához 1993-ban csatlakozott.

Végigjárva a vállalati ranglétrát dolgozott képviselőként, fiókvezetőként, divízióvezetőként, értékesítési és marketing-, életbiztosítási- és nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettesként. Vezérigazgatóként irányított AEGON leányvállalatokat és közreműködött kelet-európai felvásárlásokban és zöldmezős beruházásokban.

Az AVIVA biztosítóhoz 2007-ben csatlakozott magyarországi vezérigazgatóként. Később a cseh, román, szlovák és magyar vállalatok munkáját irányította a Danube régió vezérigazgatójaként. Tagja volt az AVIVA Executive Leadership Teamjének ahol az új európai működési modell kialakítása is felelősségei közé tartozott. A MetLife felvásárlása után az AHICO, AVIVA/MetLife biztosítók egyesülését, majd átszervezését irányította 2015-ig.

Tagja a Common Purpose Egyesületnek, Elnökségi tagja a Menedzserek Országos Szövetségének. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdságtudományi Karának címzetes egyetemi docense. Mindkét gyermeke egyetemi hallgató.

Image