Image

Hargitai Lilla

1988-ban érettségiztem a budapesti József Attila Gimnáziumban. Diplomáimat először magyar, bolgár és szociológia szakon az ELTE-n, majd a CEU politológia szakán szereztem. 1993-ban diplomáztam.

Ezek az évek a demokrácia és a politikai rendszerek valamint az addig nem létező szakmák (PR, reklám) megismeréséről, szóltak. Akkoriban izgatottan tanultuk a politikai nyitás és a kapitalista piac által nyújtott előnyöket, lehetőségeket. Első igazi munkahelyem a vállalati szférában az EURO RSCG Reklámügynökség volt, ahol szövegíró, majd research manager voltam.

A médiatörvény megalakulását követően az ORTT (ma NMHH) monitoring osztályán voltam hat évig tudományos munkatárs. Államigazgatás, szociológia, médiával fűszerezve... izgalmas és mozgalmas évek voltak a duális médiapiac megteremtésének korában. Szerettem, hogy részt vehetek a játékszabályok kialakításában, tanultuk, hogy megy ez "a nyugaton", partnerként kezeltük a médiát.

Gyermekeim, Dani és Vica, születését követően a civil szektor kihívásait fogadtam el, a Magyar Reklámszövetség főtitkári pozícióját betöltve, három évig. Majd visszatértem a piaci szférába, egy rövid ideig kreatív igazgató voltam a H-Artdirectors reklámügynökségnél. 2007-ben két társammal együtt megalapítottuk saját kommunikációs ügynökségünket, a Brand Avenue Kft-t, amelyet a mai napig ügyvezetek.

2008-ban, a Szeretem Magyarországot Klub segítségével, Geszti Péter és Gerendai Károly kezdeményezésére, megalakítottuk a Médiaunió Alapítványt, amelynek az alapítás óta ügyvezetője vagyok. Nagyon büszke vagyok az Alapítvány által elért eredményekre, a társadalmi célú, tudatformáló kampányainkra. A Médiaunió Alapítvány megvalósításával életem egyik legnagyobb álma vált valóra, mert a társadalmi célú kommunikáció, az emberek ösztönzése önmaguk és a világ jobbítására, számomra minden szempontból a szakmám csúcsát jelentik. S bár 2015 óta kétlaki lettem és London-Budapest között ingázom, továbbra is "tevékenyen, de aggódva" Szeretem Magyarországot.

Image