Image

Sárospataki Albert

Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója 9 év alatt a magyar B2B szektor egyik legjelentősebb online szolgáltatójává építette a márkát, mintegy 200ezer regisztrált vállalkozóval.


2021 óta a Vállalható Üzleti Kultúráért Nagykövete, ahol maximálisan elköteleződött a vállalhatóság, a hosszú távon és érték alapon történő működés mellett. Víziója, hogy olyan szolgáltatásokat hozzon létre, amelyek minél több területen tudják jelentősen egyszerűsíteni a vállalkozások életét és maradandó hatást tudjon biztosítani a vállalkozói versenyképesség növelésében.


2022-ben és 2023-ban is felkerült a legmeghatározóbb és legbefolyásosabb hazai digitális szakembereket összesítő rangsorra, a “TOP 50 digitális szakember” listára.


A Magyar Marketing Szövetség Női Tagozatának alapító elnökségi tagja, valamint a Menedzserek Országos Szövetsége mentor programjainak mentora.


A Forbes 2023-ban beválasztotta a 100 magyar kiemelkedőt alkotó embere közé, ahol a közönség és a zsűri szavazás eredményeként a 3. helyen végzett, amivel megkapta a Forbes digitális címlapját.


Albert a minőség és innováció elkötelezett híve, őt és csapata munkáját 9 év alatt 87 díjjal ismerték el. 4x Az Év Marketingaktív Vállalkozása fődíjjal, 53x Marketing Gyémánt díjjal, 2x MagyarBrands és 20x Az Év Honlapja díjjal is díjazták. 2021-ben a Szerethető Munkahelyek díjat is elnyerte, valamint a Pénzügyminisztériumban átvette az Év Technológiai Megoldása díjat is. 2022-ben pedig a Digital Hungary-n ″Az Év Példaképe Díj″-jal ismerték el cégvezetés kategóriában az olyan kiemelkedő és maradandó teljesítményéért, amely példaképként szolgálhat mások számára is. A
2022-es Hungarian Business Awards-on megkapta a Digitalizációs és Innovációs Nagydíjat, 2023-ban pedig a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) a Budapest és Pest Vármegyei Regionális Szervezetétől az Év Vállalkozója Díjat. 2023-ban a Magyar Marketing Szövetség az Év Vállalata díjjal és a Megbízói Toplista 1. helyezésével jutalmazta. 2024-ben pedig a Joint Venture Szövetség a Companies for the Future Award eseményén a Best Technology Investment 2. helyezését ítélte oda.


Több, úttörő és piacformáló újítás bevezetése fűződik a nevéhez, amelyek a vállalkozói, banki és fintech piacon is meghatározóak, mint például hazai és
nemzetközi banki integrációk, azonnali fizetési és SoftPOS rendszerre épített szolgáltatások, számlázási automatizmusok, átalányadós digitális megoldások, stb.


2021-ben csapatával megszerezték a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számlainformációs (AISP) engedélyét, amiből nehézsége révén mindössze pár darab
van az országban. Ezzel a Billingo hivatalosan is pénzforgalmi intézménnyé vált és az MNB szigorú felügyelete alatt működik.


Új szerepben, a Cápák Között 7. évadához Cápaként, azaz befektetőként csatlakozott, ahol célja a vállalkozók üzleti edukációja, inspirálása és a műsorba egy olyan új szemlélet behozása, amiben a vállalkozói értékeket szeretné kiemelni. Aktív befektetőként főleg a digitális és szoftveres irányok, informatika, valamint az egészségügy több területén érdekelt.

Image