Image

Csermely Ákos

Rendezvényszervező

Tizenhét év televíziózás után 20 évvel ezelőtt kezdett el média és infokommunikációs szakmai konferenciák szervezésével foglalkozni. Az általa szervett Media Hungary és fiatalabb testvére, az Internet Hungary mára a magyarországi média, reklám, kommunikációs és IKT piac meghatározó szakmai rendezvényeivé váltak, és évről évre jóval ezer feletti részvevőt vonzanak.

A konferenciák sikerében televíziós gyártásvezetői tapasztalatai mellett – meghatározó szerepet játszik az is, hogy a rendezvények programjának kialakításától a helyszín és a catering kiválasztásán keresztül a tényleges lebonyolításig a folyamat minden egyes részét személyesen irányítja, felügyeli.

A szakmai program kialakítását évről évre már az éppen zajló konferencián megkezdi, minden előadóval – ha kell, többször is - találkozik, ahogy a kerekasztal-beszélgetések moderátoraival is több körben egyeztet. A májusi (Media Hungary) és októberi (Internet Hungary) zászlóshajó konferenciák között kisebb szakmai rendezvények, workshopok, képzések, egy-két napos kamara-konferenciák szervezésével is foglalkozik.

Eredményei elismerésének tartja, hogy – önállóan vagy külső partnerekkel együttműködve – olyan rendezvények elindításában vehetett részt, mint az Evolution, a Mobile Hungary, illetve a Smart Mobile konferenciák. Alapítója volt a 2000-ben útjára indított Kamera Hungária Televíziós műsorok fesztiváljának is. Az általa szervezett eseményeket egyfajta „tartalmi ernyőként” a digitalhungary.hu online szakmai magazin köti össze.

Image