Image

Király Gyula

Informatikus, e-health szakértő

1985-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán. Ettől kezdve volt egyetemi társaival együtt tulajdonosként szoftverfejlesztéssel foglalkozik a MAIN csoport cégeiben (MAIN Kft, MAIN-CAR Kft, Hospitaly Kft). 2003-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közlekedési szakmenedzseri-, majd 2007-ben a Semmelweis Egyetemen egészségügyi szakmenedzseri másoddiplomát szerez.

1996-tól 2004-ig a Győri Széchenyi István Főiskola Egészségügyi Informatika szakán Egészségügyi rendszerek tervezését oktatja külső óraadóként, illetve 2011-től már a Széchenyi István Egyetemen társoktatója az Ágazati Információrendszerek tantárgynak. 2001-től folyamatosan a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Egészségügyi Informatika kurzusvezetője és Szervezeti döntéshozatali módszerek gyakorlati oktatója.

2002 decemberétől 2007 áprilisáig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Informatikai- és Nyilvántartási Főigazgató-helyettese. Nevéhez fűződik többek között a jogviszony ellenőrzés országos rendszerének megtervezése és felállítása, az EU-s egészségbiztosítási kártya kibocsátása és a közgyógyellátási vények elektronikus elszámolásának bevezetése a gyógyszertárakban.

Szakterülete az egészségügyi informatika, ezen belül is az ágazati országos rendszerek kialakítása, szervezése, működtetése. 2012-ben elkészítette a háziorvosok számára ingyenesen elérhető iKórlap elnevezésű programot, amit az Informatikai Vállalkozók Szövetsége és a Nemzeti Innovációs Hivatal a „Az év IKT innovációja” díjjal jutalmazott.

Image