Image

Liptay Gabriella

Közgazdász-szociológus, a hazai kommunikációs szakma egyik formálója, számos kulturális, oktatási, társadalmi kezdeményezés elindítója, támogatója. A NIOK Alapítvány és a Skool kurátora, az Egyenlítő Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Reklámszövetség elnökségi tagja.

Pályáját szociológusként kezdte a Corvinuson, majd reklámügynökségnél és piackutatóként is tapasztalatot szerzett. A telekommunikációs szektorban teljesedett ki kommunikációs szakmai pályája, az Ericsson magyarországi kommunikációs igazgatói pozíciójából a Magyar Telekomhoz csatlakozott. A T-Mobile, T-Home kommunikációját vezette és a brandek márkaváltási projektjeiben töltött be vezető szerepet.

15 év telekommunikáció után a kultúra, a turizmus, a kreatív ipar területén vállalt szerepet pl. a Libri csoport marketing igazgatójaként, a Design Terminál befektetői kapcsolatok vezetőjeként, később a Magyar Turisztikai Ügynökség kommunikációs igazgatójaként dolgozott és ezzel párhuzamosan számos kulturális és oktatási projektben vett részt, illetve azok indulását, kibontakozását segítette/segíti (pl. Highlights of Hungary, Art Market Budapest, Art Capital, Ferenczy Múzeumi Centrum, Independent Media Education Center, Magyar Állami Operaház, Csokonai Színház, Ludwig Múzeum).

2017 elején csatlakozott a KPMG-hez, ahol a non-profit és kulturális projektjei mellett az üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló Big4 világcég magyarországi cégcsoportjának marketing és kommunikációs igazgatójaként tevékenykedik.

Image