Image

Zentai István

A budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium matematika-fizika tagozatán érettségiztem 1973-ban. Az akkori kornak megfelelően 11 hónapig katonáskodtam, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán folytattam tanulmányaimat és lettem diplomás villamosmérnök 1979-ben. Az Magyar Tudományos Akadémia Központi Fizikai Kutató Intézetében fejlesztő mérnökként dolgoztam (1979-1985), majd a Számalk-ban (1985-1989). Ezt követően egy magyar-német, ipari-kereskedelmi vámszabadterületi vegyes vállalat műszakiigazgatója voltam (1989-1993). Mindeközben, mint vállalkozó, VGMK, GMK, KFT formációkban is tevékenykedtem. 1993-ban tettem le az alapjait mai tevékenységemnek, melynek egyik eredménye az általam alapított VisualPower Kft.

Új kihívásoknak megfelelve 2012 óta egyéni vállalkozóként elsősorban digitális vizuáltechnikai megoldások terén vállalok szakértői, tanácsadói, tervezői tevékenységet, mint a Magyar Mérnöki Kamara regisztrált tervezője, szakértő. 2013 óta a Vizuális Torony Kft. ügyvezetője vagyok. 2013-tól részt vettem a barcelonai FINA vizes VB pályázatában, majd, mint a Magyar Úszó Szövetség műszaki tanácsadója, számtalan sportesemény szervezésében, ennek eredményeként a budapesti vizes vb-t szervező projektcég műszaki igazgatói feladatait láttam el. A projekt zárása után visszatértem a mérnöki területre és az elsők közt szereztem Informatikai Projekt Felügyelői tanúsítványt.

2004-ben megalapítottam a Tér Film Zene Fesztivált, mely 2004-2011 közt országos, ingyenes, kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát.

1993-ban a reklámpiac felé is nyitottam, így tagja voltam a Magyar Közterületi Reklám Szövetségnek, az IAA magyar tagozatának, az Önszabályozó Reklám Testületnek. A Magyar Reklám Szövetségen belül 2005-ben alapítója és egyik vezetője lettem a Digital Signage Tagozatnak és 2009-2010 közt a szervezet egyik alelnökeként részt vettem az ügyvezetésben. 2014-ben egyik alapítója és a mai napig elnöke vagyok a Magyar Digitális Látványtechnikai Szövetségnek. 2018-ban csatlakoztam a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz.

Gyermekkorom óta versenyszerűen vitorlázom. A sportágban versenyzői szerepvállaláson túl versenybíróként és egyéb funkciókban is tevékenykedtem. 2009 óta három alkalommal is az elnökség tagjává választottak.

Image