Image

Katona Melinda

Közgazdász, tanácsadó, szervezetfejlesztő, tréner és coach

Közgazdász, pszichológia szakon végzett tanácsadó, szervezetfejlesztő, tréner, coach és a társadalmi szerepvállalás elkötelezett híve, édesanya, feleség, a Borealis Consulting és a Northern Light Discovery cégek alapító, ügyvezetője. Férjével 34 éve él partneri, egymást támogató kapcsolatban. Két fiú édesanyja.

15 éve vezeti hazai szervezetfejlesztő, tanácsadó és vezetőképző cégét, a Borealis Consultingot, valamint néhány éve a magyar-holland kooperációban létrehozott Northern Light Discovery-t, amely a nemzetközi piacok meghódítását tűzte ki céljául a Borealis saját fejlesztésű HR tech megoldásaival. A  közgazdász-pszichológia szakon végzett cégalapító korábban számos multinacionális vállalatnál, több országban töltött be felelős vezetői pozíciót. Impulzív személyisége, vizionárius gondolkodása, inspiratív előadásmódja konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, rádió- és tévéinterjúk kedvelt előadójává, részvevőjévé teszik. Rendszeresen jelennek meg gondolatébresztő cikkei szakmai portálokon.

A kornak megfelelő tudás megszerzése, átadása számára nagy jelentőséggel bír, ezért hozta létre a Tehetség és Tudás Központ Alapítványt, amelynek keretében a generációk és a szakmák közötti tudásátadás kritikus fontosságát hangsúlyozza.

Elkerülhetetlennek tartja, hogy a női vállalkozók, a női vezetők elnyerjék az őket megillető helyet és elismertséget a társadalomban, ezért vállalta el a Sikeres Nők Egyesülete kuratóriumi elnöki tisztjét.

Katona Melinda jövőorientáltságú gondolkodó. Úgy véli, a jövő mindenképpen eljön, a kérdés csak az, hogy – szervezeti szinten szemlélve a  folyamatot - velünk vagy nélkülünk. Éppen ezért a Borealis Consultingnak fontos küldetése itthon a „Jövőbiztos szervezetek, társadalom”-ok kialakítása és támogatása. Nevéhez fűződik a jövőt befolyásoló megatrendekről, folyamatokról szóló beszélgetés-sorozat, a Borealis-beszélgetések 2020-as elindítása, amelynek azóta számos hazai nagyvállalati vezető és neves elméleti szakértő vendége volt már.

Image