Image

László Csaba

Közgazdász és bejegyzett könyvvizsgáló, valamint a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő

Karrierjét 1986-ban a Pénzügyminisztériumban kezdte, ahol különböző osztályokon és beosztásokban dolgozott 1999-ig, végül mint közigazgatási államtitkár.

1999 novemberében a Központi Elszámolóház pénzügyi vezérigazgató-helyettese lett. 2000-ben letette a tőzsdei szakvizsgát. 2000-től két éven át az ABN Amro Bank, illetve a K&H Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese, majd a két bank integrációjának irányítója volt. 2002-ben pénzügyminiszter és a kormány gazdasági kabinetjének elnöke lett. Széles körű tapasztalatokat szerzett az adózásban, a vállalatirányításban és a törvényalkotásban, valamint makrogazdasági kérdésekben.

László Csaba 2004-ben csatlakozott a KPMG-hez, ahol a társasági adó, valamint a banki- és pénzügyi szektorral foglalkozó csoportok munkáját irányította 2012-ig, egyúttal a KPMG Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatói posztját is betölti. 2012. október 1-jétől átvette mint szenior partner a KPMG tanácsadási üzletágának irányítását. 2017 április 1-én hagyta el a KPMG-t.

A jövőben elsősorban egyetemi oktatással és kutatással foglalkozik, de továbbra is aktív kíván maradni az üzleti életben. 2015-től secretary treasurer és executive board tag az AMCHAM magyar szervezetében. 2009-től vállal szerepet a Budapesti Fesztivál Zenekar vezetésében. Jelenleg a Felügyelő Bizottság elnöke.

Image