Image

Báthory Balázs

Downstream Üzletfejlesztési Vezető,
MOL Group

Báthory Balázs (47) több mint 25 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik üzletfejlesztés és általános menedzsment területen.

Szakmai tapasztalatát több iparágban kamatoztatta, többek között tőzsdei kereskedés; ingatlanfejlesztés és üzemeltetés; köz és magánszféra együttműködése (PPP) valamint az olajipar területén.
Balázs 2012-ben csatlakozott a MOL-hoz, mint a Downstream üzletfejlesztés vezetője. M&A és egyéb komplex üzletfejlesztési feladatok tartoznak hozzá.

Az ő vezetése alatt valósult meg több jelentős méretű töltőállomás hálózat vásárlás Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia területén (Lukoil és Agip hálózatok); a MOL olaszországi finomítójának átalakítása üzemanyag logisztikai központtá, a TVK részvények kivásárlása és tőzsdei kivezetése valamint egyéb inorganikus stratégiák kidolgozása és végrehajtása különböző területeken (Kiskereskedelem, Petrolkémia stb.).

Ezt megelőzően 12 éven keresztül különböző vezetői pozíciókat töltött be az ingatlanfejlesztés és üzemeltetés területén. (pl. WING Zrt. vezérigazgató-helyettes, 2B Partners Kft. tulajdonos)
WING-ben a lánycégportfólión (750 fő, 230m euró forgalom) kívül különböző jelentős ingatlanüzemeltetési (FM) kiszervezési projektek (MOL, Magyar Telekom) és PPP projektek (Corvinus Egyetem új épülete (50m EUR), Magyar Televízió új központja és stúdiója (150m EUR) üzletfejlesztését vezette.

Pályafutásának első 10 évében a CA-IB Securities (Budapesten és később Londonban) részvénykereskedelmi és értékesítési tevékenységét vezette. Ezalatt az idő alatt a cég piacvezető volt mind a nyilvános kibocsátások, mind pedig a tőzsdei részvénykereskedelem területén, ahol 25-30% adta a Budapesti Értéktőzsde napi forgalmának. Háromszor választották az év üzletkötőjének a szakma szavazatai alapján. (1994, ’95 és ’96).

Egyéb helyeken betöltött felügyelőbizottsági és igazgatósági funkciói közül különösen büszke CSR tevékenysége fő fókuszát jelentő Bátor Tábor alapítvány kuratóriumi tagságára.

Image