Image

Pataki Ági

Balázs Béla-díjas filmproducer

A 90-es évektől már producerként vált ismertté a filmvilág és a nagyközönség előtt. Férjével, Kovács Gáborral – aki a közös cég, a Filmpartners egyik alapítója és vezetője egyben – nagyban hozzájárult olyan magyar filmek sikereihez, mint például az Üvegtigris-filmek (2001, 2006, 2010).

Az ő feladata megválasztani, első körben kiszűrni a forgatókönyvet, rendezőt, projektet, partnereket, majd részt vesz az anyagi háttér megalapozásában és a filmek piacra kerülésének PR felépítésében is. E mellett ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. 2003-ban producerként felkerült a Magyar Hírlap által összeállított ötven legsikeresebb nő listájára és a 2007-ben megjelent könyvbe is. 2011-ben a Független Producerek Szövetségének alapító ügyvezetője.

2015-ben a Magyar Nemzeti Filmalap által első alkalommal meghirdetett inkubátor program (az első animációs, dokumentum- vagy játékfilm elkészítésére) öt tagú szakmai zsűrijének egyike, akik kijelölik azt a tíz filmtervet, amelyeknek kidolgozásában mentorként is segítenek.

Image