Image

Baráth Barna

Társadalmi vállalkozó
Image

Baráth Barna (sz. 1970) a REAL School Budapest nemzetközi iskola alapítója, a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. társalapítója és igazgatója, a Climate-KIC BV felügyelőbizottságának elnöke. Több mint húsz éve foglalkozik a klímaváltozás kihívásaival. Eleinte a gazdaság, az elmúlt évtizedben pedig az oktatás világának eszközeivel dolgozik a fenntarthatóságért.

2019-ben alapította a REAL School Budapestet. A nemzetközi iskola célja, hogy a következő generációkat arra inspirálja, hogy képesek legyenek megálmodni és létrehozni egy szebb és fenntarthatóbb világot. Stratégiai vezetőként és igazgatósági tagként négy évig dolgozott a Balin lévő Green Schoolban, a világ legzöldebb iskolájában, mielőtt hazahozta volna az ott szerzett tudást és tapasztalatot. Emellett a többszörös díjnyertes Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. társalapítója és igazgatója húsz éve, illetve az EU vezető klímainnovációs szervezetének, a Climate-KIC-nek felügyelőbizottsági elnöke.

Jelenlegi fő érdeklődési területe az oktatás szerepe a világ környezeti, társadalmi és gazdasági problémáinak kontextusában. Barna a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen szerzett közgazdász diplomát és a London Business Schoolban tanult vállalati pénzügyeket. Magyarországon, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Szlovéniában és Indonéziában élt hosszabb ideig.