Klubtalálkozóink

Magyar sikertörténetek

Image

2013. február 6-i klubtalálkozónkon 3 igazi, izgalmas sikertörténetet mutattunk be. Olyan Magyarországról indult vállalkozások alapítói voltak a Szeretem Magyarországot Klub vendégei, akik az elmúlt években bizonyították, lehet Magyarországról globális vállalkozást indítani és építeni..

Vendégeink voltak:

Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítói

2009-ben indult, ma 17 millió regisztrált felhasználója van a világban. Budapesti és San Francisco-i iroda mellett 2012 végén Dél-Koreában is irodát nyitottak, és hamarosan kezd a japán bázis is. A harmadik társalapító Árvai Péter. A Prezi a globális informatikai szektor egyik legígéretesebb innovációjának számít. A hagyományos, lineáris PowerPoint-prezentációknál látványosabb, és készítői szerint áttekinthetőbb segédeszköz a Prezi. Csak Dél-Koreában öt tankönyv jelent már meg a használatáról.

valamint 

Fehér Gyula, a Ustream alapítója

A 2007-ben indult Ustream.tv az élő webes videoközvetítések indítását teszi lehetővé. Mára az egyik legnagyobb szereplővé vált a műfajban. Maga a Ustream.tv Kaliforniában van bejegyezve, de a szolgáltatás fejlesztése Budapesten zajlik, mindemellett Japánban is működik irodájuk. Havonta több, mint 50 millió felhasználó keresi fel az oldalt, és az amerikai elnökválasztásokon ma már természetes, hogy a jelöltek rendelkeznek Ustream-csatornával.

A beszélgetés főbb kérdései:

  • Mi kell ahhoz, hogy a nulláról, néhány év alatt az amerikai tőzsdén is jegyzett vállalkozást hozzon létre valaki?
  • Miben különbözik egy startup és egy klasszikus vállalkozás?
  • Mit jelent a siker, ha globális és Magyarországról indult?
  • Lehet-e makulátlan vállalkozást építeni?

Köszönjük a szervezést Pistyur Veronikának, a moderálást Orosz Györgyinek.